Babics gi kenyere
2008.01.05. 13:10
BL55 sima liszt
BL 112 flbarna kenyrliszt
Hozzvalk:
40-45 dkg liszt
3 dl tej
2 dl yoghurt
5 dkg leszt
2 evkanl s (vagyis zls szerint)
1-1,5 evkanl kristlycukor
1 evkanl kmnymag (vagy ki is maradhat)
1-2 evkanl rlt lenmag (ezt sem kell, de nagyon j vele!)
Elkszts: (nem fogom olyan irodalmian lerni, mint gi)
A langyos tejet sszekeverjk a liszt felvel s az sszes tbbi alkotelemmel. Sr palacsinta tszta (lngos tszta) keveredik belle. Ha mr elg simnak ltjuk, beletehetjk a tbbi lisztet is. Olyasmi llag kidagasztott tsztt kell kapnunk, mint a „pille” dessg.
Kb. 4-6 rt kell hagyni kelni langyos helyen!
Ezutn lisztes kzzel, lisztezett deszkra bortjuk, lazn tgyrjuk. Mg tehetnk bele lisztet, ha nagyon ellapulna.
Lisztezett tepsibe, vagy annak htlapjra helyezzk. Stsi ideje kb. 35-40 perc 200 C fokon. Ne feledjnk mell egy csszbe vizet tenni!
Ha megslt, rcsra tve htsk ki!
J tvgyat hozz!!!
|